dissabte, 26 de gener del 2008

Serra d'Ensija

Hem fet un recorregut per la Serra d'Ensija, amb ascensió al seu punt culminant, el Cap del Llitzet (2.320 m), i a la Creu de Ferro (2.266 m). Un dia magnífic, que ens ha permès gaudir d'un gran panorama, dominat pel Pedraforca i la Serra del Cadí. Hi havia una mica de neu, especialment a l'obaga, però no ens ha complicat gaire l'ascensió. Hem sortit de l'aparcament de l'estació d'esquí de fons, que estava tancada, i hem pujat directament al refugi Delgado Úbeda. Des d'allà, només ens quedava una petita pujada fins al primer cim. Després, carenant, ens hem acostat a la Creu de Ferro des d'on hem baixat per una canal plena de neu.


dissabte, 19 de gener del 2008

Fals Terrers

Una nova ascensió d'esquí de mjuntanya, la segona de la temporada. L'objectiu era el Puig dels Terrers, a la Vall de Galba (Capcir), sortint de Formigueres. Hi ha poca neu per la muntanya però hem sabut que a la Vall de Galba, a causa del seu micro clima, hi ha prou neu per fer aquesta ascensió. En realitat ens hem embolicat una mica i hem acabat fent un cim diferent, de la carena dels Morters. De totes maneres ha estat una bona ascensió ja que, com es veu a les fotos, aquest cim es mereixia una visita. Des del cim hem tingut una magnífica panoràmica de la part més oriental de l'Ariège i de la Cerdanya, destacant la geomètrica piràmide de la Dent d'Orlú.
Aquí teniu el vídeo de la sortida.



dissabte, 12 de gener del 2008

Bastiments (2.874 m), amb esquís

Primera sortida de la temporada d'esquí de muntanya 2008. Era una sortida improvisada perquè es va suspendre per falta de neu una travessia col·lectiva en la que ens havíem apuntat (Puymorens-Merens) i pensàvem que no podríem fer gran cosa; només practicar una mica i posar a punt el material, però finalment ens hem animat i, malgrat el vent que bufava, hem pujat fins al cim. La clau ha estat que en arribar al coll de la Marrana, teòric punt final del nostre recorregut, ha afluixat el vent i ha tret el cap el sol, de manera que hem decidit seguir. A dalt de tot, però, ens esperava una ventada d'aquelles que es recorden. Feia tant fred que el bigoti d'en Joan Yuste ha quedat com els llagostins de Pescanova ... Hem fet l'excursió en un sol dia, sortint de casa de bon matí.
Aquí teniu el vídeo oficial de la sortida.


divendres, 4 de gener del 2008

BTT Bardenas Reales

Com ja és tradicional entre Cap d'Any i Reis, hem fet una sortida de bicicleta de muntanya. Aquesta vegada hem retornat a Las Bárdenas Reales, a Navarra, on ja havíem fet una ruta l'any 1996. Maluradament, la pluja ens ha fet desistir de la primera etapa, de manera que la ruta ha quedat escurçada. A més, el segon dia hem hagut de variar l'itinerari perquè el fang feia impracticables alguns camins, però tot i així hem pogut gaudir d'un gran recorregut i d'uns paisatges molt curiosos. El recorregut final ha resseguit el perímetre de la zona militar, amb l'ascensió al Rayón, un cim petit però que, enlairat sobre la plana, ens ha permès veure gairebé totes les Bárdenas.
Podeu veure aquí un muntatge audiovisual que ha fet en Joan Guirao amb les fotos de la sortida: