dimarts, 31 de juliol del 2007

Razor / Prisank

Després d'un dia de descans en el refugi Pogacnikov, a causa del mal temps, reprenem la nostra ruta pels camis d'Eslovènia. En poc més de mitja hora arribem al coll, al peu del Razor, on deixem les motxilles per fer l'ascensió al cim. Arribem ben aviat al Razor (2.601 m) i retornem al coll per seguir el nostre camí. La propera fita és el Prisojnik, una mica més complicat perquè es puja per una via ferrada anomenada Okno (cova en eslovè). Superem la via que, efectivament, passa per una cova espectacular, un tall vertical que travessa la muntanya, i fem el cim del Prisojnik (2.547 m). Des d'aquí baixem per la via normal, ja caminant, fins al coll de Vrisic, punt final de l'etapa.
Aquí teniu un muntatge fotogràfic sobre aquesta sortida (recopilatori dels tres dies d'activitat pels Alps Julians). Ha estat produït per Edicions JGB i cedit per a tots els seguidors del blog:



diumenge, 29 de juliol del 2007

Triglav / Plemenice

Etapa reina de la nostra ruta pels Alps Julians. Sortim molt aviat del refugi i som dels primers en iniciar l'ascensió al Triglav, el cim més alt i més popular del país. L'escalada és fàcil, ja que tot està equipat amb cables d'acer i estaques de ferro. L'aresta puja molt dreta i ben aviat veiem el refugi a vista d'ocell. En poc temps arribem al cim del Triglav (2.864 m) i esmorzem una mica. El dia no és massa bo, ja que es veuen núvols negres en totes direccions però, una vegada més, tenim bona sort: el dia s'aguanta força bé i no plou en cap moment.
Després del Triglav ens queda encara una llarga travessia. Primer baixem per l'aresta oposada a la via normal fins a la bretxa i després agafem el camí en direcció a l'aresta Plemenice, pas clau del nostre itinerari d'avui. L'aresta Plemenice és, teòricament, un camí equipat però té tan poc equipament que en alguns trams és realment precari. Superada aquesta aresta arribem al coll de Luknja (1.758 m) des d'on iniciem una nova pujada que ens porta en tres hores i mitja fins al refugi Pogacnikov (2.062 m). De camí fem un cim modest, el Bovski Gamsovec (2.392 m).


dissabte, 28 de juliol del 2007

Triglavski Dom

Després d'un llarg viatge en avió, via Munich, i de dormir en el refugi Aljazev (1.015 m), a on hem arribat en taxi, fem l'aproximació al refugi Triglavski per fer demà l'ascensió del Triglav, punt culminant del país. Es tracta d'un camí equipat que supera, amb l'ajut en alguns punts de cables d'acer i estaques de ferro, els 1.500 metres de desnivell entre el refugi Aljazev i el Triglavski (2.515 m). A poc a poc anem guanyant el desnivell i arribem sense cap problema al refugi. És un edifici molt gran i, malgrat que és un dels llocs de muntanya més populars del país, trobem lloc per sopar i dormir.


diumenge, 15 de juliol del 2007

Bony d'Envalira (2.664 m), VF

Hem fet una via ferrada a Andorra. Després de dormir a Ur hem anat fins a l'estació d'esquí del Pas de la Casa i, després d'una curta aproximació, hem fet aquesta ferrada, fàcil i curta però amb grans vistes, que ens ha portat al cim del Bony d'Envalira (2.664 m). Es tractava d'entrenar-nos per a la sortida a Eslovènia que tenim programada per a final de mes.


diumenge, 1 de juliol del 2007

Puerto Viejo

Hem sortit de bon matí del refugi de Barroude per pujar el Pico de Puerto Viejo (2.723 m). Són només 300 metres de desnivell, que superem en poca estona. A les 8 del matí ja som al cim i comencem a baixar, pel Puerto Viejo, seguint un camí molt ben traçat amb llaçades fins a la boca sud del túnel de Bielsa. Després, un petit tram de carretera ens retorna al punt de partida d'ahir, on tenim el cotxe.