dissabte, 30 de juny del 2007

Refugi de Barroude

Una caminada per la vall de Barrosa per entrenar-se de cara a la prevista sortida al Triglav. Deixem el cotxe a la carretera del túnel de Bielsa, molt  a prop de la boca sud, i pugem per la vall de Barrosa. El desnivell és considerable però els grans paisatges compensen el cansament de la pujada. Ben aviat veiem tot el massís de la Múnia, des del Robiñera fins al Gerbats, encara amb moltes congestes de neu. Arribem al Puerto de Barrosa i des d'allà una curta baixada, vorejant els dos llacs, ens porta al refugi francès de Barroude, on sopem i dormim. A la tarda encara tenim temps de fer una volta per fotografiar flors, especialment les edelweis, que aquí són abundants.


dissabte, 9 de juny del 2007

Torrent de Rentadors

Torrent de Rentadors
Hem inaugurat la temporada de barrancs amb aquest descens, poc conegut però força interessant, que recorre tot el torrent dels Rentadors, ben a prop de Viladrau. L'aproximació és molt llarga, unes dues hores, passant per l'ermita de l'Erola i el santuari de Sant Segimon. Hi ha un bon cabal d'aigua, molt freda, de manera que els vestits de neoprè són molt útils. El descens és entretingut i força esportiu, amb molts ràpels acabats en gorgs d'aigua clara. Gairebé al final del descens trobem el ràpel més larg del recorregut, de 30 metres amb sortida nedant, que ens deixa ben satisfets. El barranc no és molt llarg però la seva proximitat a Barcelona i l'abundància d'aigua el fan molt interessant.


diumenge, 3 de juny del 2007

BTT Horta de S. Joan/Roquetes

Segona i definitiva etapa d'aquesta via verda, que ens porta fins a Roquetes, al costat de Tortosa. Aquest tram ja l'havíem recorregut anteriorment però igualment gaudim molt de l'itinerari, que travessa paratges molt interesants. Destaquen els llargs túnels, que hem de travessar ajudats amb la llum dels frontals i el balneari de la Fontcalda, on fem una petita parada turística. Són 50 km de recorregut però gairebé tot és baixada, de manera que és una plàcida passejada.
Podeu veure  aquí un muntatge audiovisual fet per en Joan Guirao amb les fotos de la sortida:



dissabte, 2 de juny del 2007

BTT Alcañiz - Horta de S. Joan

Per fi hem fet aquesta via verda integral, una activitat que teníem programada des de fa temps i que avui, per fi, hem iniciat. Es tracta de baixar per l'antiga via del tren, avui convertida en via verda, des d'Alcañiz fins a Roquetes, a un pas de Tortosa. En total són 100 km d'agradable camí amb llargs túnels i airosos viaductes. Per evitar una complicada maniobra de cotxes, contractem una empresa d'esports d'aventura que ens porta amb les nostres bicicletes fins al punt de partida. El primer túnel és impressionant, més de 2 km de foscor absoluta; després el camí segueix amb un gran ambient ferroviari fins a l'Horta de Sant Joan, on acabem l'etapa d'avui. Deixem la via verda i pugem al poble, on hem reservat lloc per dormir a l'hostal.