dissabte, 7 de gener del 2006

BTT Beseit / Xerta

Al matí del tercer dia d'aquesta ruta en bicicleta, el temps està fatal. Ha plogut tota la nit i continua plovent. Tenim el cotxe a més de seixanta km d'aquí i no podem abandonar. Cal seguir endavant, de manera que ens posem la capelina i comencem a pedalar. Primer baixem fins a Vallderroures. Sense entrar a la població, seguim en direcció a Lledó; abans d'arribar agafem la via verda que ressegueix l'antiga via del ferrocarril, amb llargs túnels i airosos viaductes. Per sort, tot és baixada, però la pluja contínua ens deixa ben remullats. Només al final de tot, quan ja portem més de 50 km, una clariana ens permet treure la màquina de fotos i arribem a Xerta, d'on havíem sortit dos dies abans, tancant aquest itinerari circular.
I aquí teniu el vídeo resum d'aquesta travessia de tres dies pel Massís dels Ports. És un muntatge fet amb les fotos digitals d'aquesta sortida i ha estat produït per Edicions JGB i cedit per a tots els seguidors del blog:



divendres, 6 de gener del 2006

BTT La Sènia / Beseit

El segon dia és diferent. Pugem fins a Fredes per la carretereta, superant més de mil metres de desnivell. Després, encara ens queda superar un coll per la pista enfangada i baixar fins a Beseit. Més de 50 km, amb 1.200 m de desnivell; una etapa molt més dura que la d'ahir. A Beseit ens allotgem a la fonda del poble i fem una sortida de fotografia nocturna abans de sopar. El poble mereix una visita pels monuments i cases antigues que té. A la nit, comença a ploure a raig.


dijous, 5 de gener del 2006

BTT Xerta / La Sènia

La tradicional excursió en BTT de Reis. Aquest any ens hem decidit per un itinerari al voltant dels Ports de Tortosa-Beseit. El primer dia sortim de Xerta i, seguint la pista de manteniment del canal Xerta-Càlig, arribem fins al barranc de la Galera. Una pista puja al costat del barranc i enllaça amb una nova pista que ens porta directament a la Sènia. Poc més de 50 km sense complicacions, una etapa gairebé plana. El dia és gris i plujós. Malgrat tot, només en algun moment cauen quatre gotes i hem de posar-nos la capelina. L'itinerari transcorre plàcidament entre camps d'oliveres i cítrics.