divendres, 26 d’agost del 2005

Pic de la Muga (2.860 m)

Després de la diàspora de l'estiu hem programat una sortida fàcil i agradable: l'ascensió al pic de la Muga. Dormim a Sant Bartomeu (can Joan Guirao). Deixem el cotxe a Can Jan de la Llosa i pujem per l'estany de la Muga. A partir de l'estany, el paisatge s'eixampla. La Tossa Plana de Lles ens mostra la seva cara més dreta, diferent dels lloms suaus per on puja la via normal. Veiem la portella de Vallcivera i, al darrere, el refugi. A l'altra banda, la Cerdanya limitada per la muralla nort de la Serra del Cadí. Després de les fotos del cim baixem per l'altra banda, per la vall de la Llosa, seguint el tram de GR11 que baixa de la portella de Vallcivera. Arribem a la barraca dels Esparvers i des d'allà, ja per la pista, fins al cotxe. Sense problemes arribem al cim i fem les fotos oficials. Avui ens han acompanyat uns amics d'en Joan Guirao i un amic d'en Joan Castelltort, de manera que ha estat una sortida col·lectiva.


dimecres, 17 d’agost del 2005

GR10 etapa17: Lac d'Estaing - Cauterets

Lac d'Estaing - col d'Ilhéou - lac d'Ilhéou - Cauterets

Sortim molt aviat de l'hotel i arribem al coll en 3 h. 15 (1.100 m de desnivell). La baixada tampoc presenta cap problema. Ens aturem al refugi d'Ilhéou a prendre un cafè i un refresc. Quan arribem a Cauterets comença a ploure però és poca cosa. Deixem les coses al cotxe i ens passegem per aquesta població tan turística, al peu del Vignemale. Ens prenem unes crêpes a una terrassa del boulevard. A les 4 de la tarda sortim, ja de tornada a casa, donant per acabada la segona temporada del GR10.


dimarts, 16 d’agost del 2005

GR10 etapa16: Arrens - Lac d'Estaing

Arrens-Marsous - col de Bordères - lac d'Estaing

Fàcil etapa de transició. Només superem un petit coll, baixem a la vall veïna i pugem al llac. En total estem 3 h 15. Ens instal·lem a l'hotel du Lac. La maniobra de cotxes és fàcil: en Josep Rafel torna caminant a Arrens (1 h 30), recupera el cotxe i torna al llac. A la tarda fem una nova maniobra de cotxe: anem a deixar el cotxe a Cauterets, punt final de l'etapa de demà.


dilluns, 15 d’agost del 2005

GR10 etapa15: Gourette - Arrens

Gourette - col de Tortes - col de Saucède - Arrens-Marsous

Abans d'aquesta etapa ens prenem un dia de descans per recuperar el cotxe, que tenim a Etsaut, amb una complicada maniobra amb cotxes de línia i tren. Sortim de l'hotel Boule de Neige i en poc més d'una hora pugem al coll de Tortes; després baixem a buscar la carretera que ve del coll de l'Aubisque. El GR10 segueix la carretera un parell de quilòmetres, fent algunes variants per tal d'evitar els túnels. Després superem el petit coll de Saucède i una baixada suau ens porta fins a Arrens-Marsous. A les 3 de la tarda ja hem acabat l'etapa. Ens instal·lem a l'hotel Le Tech, a l'entrada del poble.


dissabte, 13 d’agost del 2005

GR10 etapa 14: Gabas - Gourette

Gabas - Corniche des Alhas - Hourquette d'Arre - Lac d'Anglas - Gourette

La primera part del camí planeja fins a la cornisa d'Alhas, equipada amb cordes fixes. Després trobem una pujada molt forta pel bosc fins arribar al nivell de l'antic camí de les mines de coure. Esmorzem després de quatre hores sense parar. El camí de les mines planeja amb grans vistes sobre una vall amb unes instal·lacions d'esquí. Al fons de la vall comença una dura pujada fins al coll. El tram final és per una tartera de pedra fina. La baixada també és molt llarga. Arribem a Gourette i ens instal·lem a l'hotel Boule de Neige, molt confortable, on ens donen un magnífic sopar.


divendres, 12 d’agost del 2005

GR10 etapa 13: Etsaut - Gabas

Etsaut - Hourquette de Larry - col d'Ayous - lac Gentau - Gabas

Comencem la segona temporada del GR10. El dia abans, després de dinar, sortim de casa i anem a dormir a Candanchú, a l'apartament que ens han deixat els nostres amics del viatge a Grècia. De bon matí passem el Somport i deixem el cotxe al poble de Etsaut. Esmorzem a un hotel, a on per 5€ ens donen el desayuno continental en règim de buffet lliure; cal agafar forces perquè la jornada és llarga. Després d'atipar-nos, comencem a caminar en direcció al Chemin de la Mâture, un curiós camí tallat a la roca que servia en temps històrics per baixar a la vall els troncs dels grans boscos que hi ha per aquesta zona. Comencem a caminar poc després de les 8 del matí i a dos quarts de tres arribem al coll, després de superar més de 1.500 m de desnivell. De baixada passem pel davant del refugi del CAF situat al costat del lac Gentau, possible final d'etapa. Preguntem i ens diuen que tenen lloc per quedar-nos a dormir, però estem forts i decidim seguir fins a Gabas, a on arribem a les 7 de la tarda