diumenge, 30 de novembre del 2003

VF Torrent de la Coma Baixa

Coma Baixa
Després de l'intent frustrat de fa quinze dies, retornem a aquesta canal equipada i aconseguim superar-la. No és gaire difícil però no està gens malament com a matinal montserratina
Podeu veure l'àlbum clicant sobre la foto. També podeu veure aquí un petit vídeo:



diumenge, 23 de novembre del 2003

Barranc de Can Solà

Barranc de Can Solà
Descens d'aquest petit barranc, a la zona de Can Massana. D'entrada ja ens costa bastant trobar el barranc, que està a la carretera antiga del Coll del Bruc. Com que és tan poca cosa, no es veu una aproximació clara. El descens és decebedor, ja que només hi ha un ràpel digne d'aquest nom i per arribar-hi cal embolicar-se per un torrent embardissat.
No hi ha àlbum d'aquesta sortida perquè vam fer molt poques fotos; la cosa no donava per a més ! Únicament es publica la foto que acompanya aquesta entrada del blog.

diumenge, 16 de novembre del 2003

Intent a la VF de la Coma Baixa

Sortida frustrada a Montserrat. Volíem fer el torrent de la Coma Baixa però quan hem arribat a la Vinya Nova plovia. Malgrat tot, amb una moral indestructible, hem iniciat el camí pensant que la cosa s'arreglaria però després de caminar mitja horeta hem decidit deixar-ho per a un altre dia i hem tornat.

dissabte, 15 de novembre del 2003

Excursió a Granera

Una excursió matinal per terres del Moianès. Sortim de Monistrol de Calders i anem fins al poblet de Granera. Retornem pel mateix camí. El paisatge és una mica tètric perquè fa ben poc que s'ha cremat el bosc i tot és negre i carbonitzat.

dissabte, 8 de novembre del 2003

Clot de Vilamala

Clot de Vilamala
Excursió al Clot de Vilamala, a Sant Llorenç de Morunys. D'aquí a un parell de setmanes es publicarà al Vértex un article d'en Joan amb itineraris per aquesta zona. Venim per netejar una mica el camí que, des de la corba de Fenerals, a la carretera que puja al Coll de Jou des de Solsona, baixa al Clot de Vilamala i després puja fins a l'Hostal del Vent. És l'itinerari 11 del llibre "Santuari de Lord" que va publicar en Joan fa tres anys.
Des del punt de partida baixem, primer per una carena rocosa i després per la canal, fins al fons del Clot. Després resseguim el torrent, anomenat Rasa de Vilamala, fins arribar a les aigües del pantà de la Llosa del Cavall. Reculem una mica pel mateix camí fins trobar un altre camí a l'esquerra que puja molt fort fins a l'Hostal del Vent. Com en les anteriors visites a aquest indret, quedem satisfets amb aquest entorn natural sorprenent pel seu paisatge característic i la seva solitud.


diumenge, 2 de novembre del 2003

Joc de l'Oca & Tres en Ratlla

Tres en Ratlla
Ascensió d'aquesta canal equipada, a la zona de la Vinya Nova, molt atlètica i de dificultat sostinguda. L'havíem pujat fa molts anys, abans de la darrera riada que va desequipar la via. Ara està novament equipada i la pugem sense problemes. En alguns punts es troben encara rastres de la riuada. La baixada la fem per la veïna canal del Tres en Ratlla, amb una sèrie de ràpels curts i fàcils rematats per un parell de ràpels volats que completen aquesta jornada matinal a Montserrat.