dijous, 24 d’agost del 2000

Clot de Vilamala des de l'Hostal del Vent

Clot de Vilamala
Foto d'arxiu: Clot de Vilamala des del Camí Ral. Gener 2018
Excursió a Sant Llorenç de Morunys. Està a punt de sortir la guia Santuari de Lord, d'en Joan Guirao, dintre de la col·lecció "Llibres de butxaca" de les Publicacions de l'Abadia de Montserrat. Un dels itineraris ressenyats en el llibre és el de la Rasa de la Torroella, que surt de la corba de Fenerals i baixa al fons del Clot de Vilamala resseguint la Rasa de Vilamala fins a les aigües del pantà de la Llosa del Cavall. Aquest itinerari, el número 11 de la guia, es completa tornant pel mateix camí de baixada però té una variant que, des del fons del Clot, puja fins a l'Hostal de Vent, una antiga masia situada a la carretera del Coll de Jou que antigament havia funcionat com a hostal. Ja vam fer aquesta itinerari fa un cert temps, quan preparàvem la guia, però ara està a punt de sortir i en Joan volia fer una repassada al sector de camí entre el fons de la Rasa de Vilamala i l'Hostal del Vent. Quan el vam fer gairebé el vam recuperar de l'oblit, ja que estava gairebé perdut a causa de la vegetació. Vam netejar-lo i marcar-lo però ara que està a punt de sortir la guia en Joan volia fer una repassada per deixar-lo més transitable.
Des de l'Hostal del Vent hem baivat aquest camí, netejant-lo i remarcant alguns punts una mica perdedors. Des del fons de la Rasa hem tornat enrere pel mateix camí fins arribar novament a l'Hostal del Vent, satisfets per la feina feta. 

dijous, 10 d’agost del 2000

GR11 etapa 33: Parzán - Pineta

Parzán - Chisagüés - Río Real - Collado de Pietramula - Llanos de La Larri - Pineta

Malgrat les llagues de la Magda, aconseguim superar aquesta etapa que ens porta a Pineta, al peu del temible coll d'Añisclo. Des del coll de Pietramula tenim una panoràmica espectacular del Monte Perdido, el Cilindro de Marboré, el Soum de Ramond ... A Pineta donem per acabada l'excursió. Prenem un refresc al parador nacional i, amb un taxi, anem a Benasc a buscar el cotxe. Aquí a Pineta comença l'etapa reina del GR-11, amb la temible ascensió al coll d'Añisclo. Tot l'any estarem pensant en el repte de pujar els 1.500 metres de desnivell pel vertiginós camí que hem pogut veure des el coll de Pietramula.


dimarts, 8 d’agost del 2000

GR11 etapa 32: Viadós - Parzán

Viadós - Coll d'Ordiceto - Parzán

Superem el coll d'Ordiceto, no gaire alt però amb vistes espectaculars de la Punta Suelza. Després baixem per la llarguíssima pista forestal de la presa del llac d'Ordiceto. Al principi de la pista fem drecera tallant les primeres grans corbes. Finalment, un parell de quilòmetres de carretera ens porten a Parzán. A Parzán ens allotgem en una casa de turisme rural i sopem a la fonda del poble, situada a peu de carretera.


dilluns, 7 d’agost del 2000

GR11 etapa 31: Estós - Viadós

Refugi d'Estós - Coll de Gistain - Añes Cruces - Viadós

Sortim del refugi quan encara és gairebé fosc del tot, i emprenem la pujada al coll. Són 700 metres de desnivell i no ens costen gaire de superar. Després, baixem per la verda vall en direcció a les bordes de Viadós. En la primera part del descens, en direcció a Añes Cruces, podem contemplar el massís del Bachimala. L'arribada a les granges de Viadós no és com esperàvem. El refugi està ple i no hi ha cap possibilitat que ens acullin, de manera que baixem una mica més i anem al càmping. Allà no hi ha cap problema per plantar la tenda. La vista és espectacular des d'aquí: la vesant nord del Posets s'aixeca 1.500 metres per sobre de la vall de Viadós.


diumenge, 6 d’agost del 2000

GR11 etapa 30: Benasc - Estós

Puente de San Jaime - Turmo - Refugi d'Estós

A la tarda, després de dinar a Benasc sortim per fer aquesta petita etapa que ens portarà fins al refugi d'Estós on sopem i dormim. La vall d'Estós ens és molt coneguda però ens agrada tornar-la a recórrer i gaudir d'aquesta bonica vall al cor del Parc Nacional de la Vall de Benasc.