dijous, 24 d’agost de 2000

Clot de Vilamala

Excursió a Sant Llorenç de Morunys. Des de l'Hostal del Vent baixem fins al Clot de Vilamala netejant el camí, ja que aquest camí està ressenyat en el llibre de Sant Llorenç que està a punt de sortir

dijous, 10 d’agost de 2000

GR11 etapa 33: Parzán - Pineta

Parzán - Chisagüés - Río Real - Collado de Pietramula - Llanos de La Larri - Pineta

Malgrat les llagues de la Magda, aconseguim superar aquesta etapa que ens porta a Pineta, al peu del temible coll d'Añisclo. Des del coll de Pietramula tenim una panoràmica espectacular del Monte Perdido, el Cilindro de Marboré, el Soum de Ramond ... A Pineta donem per acabada l'excursió. Prenem un refresc al parador nacional i, amb un taxi, anem a Benasc a buscar el cotxe. Aquí a Pineta comença l'etapa reina del GR-11, amb la temible ascensió al coll d'Añisclo. Tot l'any estarem pensant en el repte de pujar els 1.500 metres de desnivell pel vertiginós camí que hem pogut veure des el coll de Pietramula.


dimarts, 8 d’agost de 2000

GR11 etapa 32: Viadós - Parzán

Viadós - Coll d'Ordiceto - Parzán

Superem el coll d'Ordiceto, no gaire alt però amb vistes espectaculars de la Punta Suelza. Després baixem per la llarguíssima pista forestal de la presa del llac d'Ordiceto. Al principi de la pista fem drecera tallant les primeres grans corbes. Finalment, un parell de quilòmetres de carretera ens porten a Parzán. A Parzán ens allotgem en una casa de turisme rural i sopem a la fonda del poble, situada a peu de carretera.


dilluns, 7 d’agost de 2000

GR11 etapa 31: Estós - Viadós

Refugi d'Estós - Coll de Gistain - Añes Cruces - Viadós

Sortim del refugi quan encara és gairebé fosc del tot, i emprenem la pujada al coll. Són 700 metres de desnivell i no ens costen gaire de superar. Després, baixem per la verda vall en direcció a les bordes de Viadós. En la primera part del descens, en direcció a Añes Cruces, podem contemplar el massís del Bachimala. L'arribada a les granges de Viadós no és com esperàvem. El refugi està ple i no hi ha cap possibilitat que ens acullin, de manera que baixem una mica més i anem al càmping. Allà no hi ha cap problema per plantar la tenda. La vista és espectacular des d'aquí: la vesant nord del Posets s'aixeca 1.500 metres per sobre de la vall de Viadós.


diumenge, 6 d’agost de 2000

GR11 etapa 30: Benasc - Estós

Puente de San Jaime - Turmo - Refugi d'Estós

A la tarda, després de dinar a Benasc sortim per fer aquesta petita etapa que ens portarà fins al refugi d'Estós on sopem i dormim. La vall d'Estós ens és molt coneguda però ens agrada tornar-la a recórrer i gaudir d'aquesta bonica vall al cor del Parc Nacional de la Vall de Benasc.