divendres, 29 d’agost del 1997

Canal del Verdet (Pedraforca)

Des del refugi Lluís Estasen pugem pel camí de la bauma de les Orenetes i la Canal del Verdet fins a la cresta de la paret nord del Pedraforca. Després, a tota cresta, pugem fàcilment fins al Pic Superior (2.498 m). Després seguim per la cresta, ara més complicada i amb algunes cordes fixes fins al Calderer (2.492 m). Baixem a l'Enforcadura per la via normal. Després pugem a la punta Oest del Pollegó Inferior i baixem per l'Enforcadura i el camí transversal fins al Refugi Lluís Estasen.

dimarts, 12 d’agost del 1997

GR11 etapa 18: Esparvers - Encamp

Barraca dels Esparvers - Coll de Vallcivera - Refugi de l'Illa - Coll Jovell - Estany d'Engolasters - Encamp

Etapa molt dura, a causa del cansament acumulat de les dues etapes anteriors, augmentat pel fet d'haver dormit dues nits en tenda de campanya. La pujada fins a la Portella no ens costa gaire, però la baixada fins a Encamp se'ns fa eterna. A Encamp donem per acabada l'excursió. Agafem l'autobús fins a Andorra la Vella i ens instal·lem a un hotel. Al matí agafem el cotxe de línia de l'Alsina-Graells que, per la ruta de Solsona - Cardona - Manresa ens retorna a Barcelona.


dilluns, 11 d’agost del 1997

GR11 etapa 17: Malniu - Esparvers

Estany de Malniu - Refugi de Malniu - Coll de Mulleres - Refugi d'Engorgs - Portella d'Engorgs - Barraca dels Esparvers

Ens llevem a la tenda després d'una nit de pluja. Sembla que el dia s'aguanta, de manera que ens posem en camí. El dia és plujòs i de tant en tant deixa caure un ruixat. Nosaltres, amb la capelina posada, seguim endavant ... La pluja contínua ens obliga a aixoplugar-nos al refugi d'Engorgs i dinem. A mitja tarda, una lleugera milloria del temps i l'arribada d'un grup molt nombrós ens animen a continuar. Superem el coll, i acampem a la vall de la Llosa, al costat de la Barraca dels Esparvers.


diumenge, 10 d’agost del 1997

GR11 etapa 16: Puigcerdà - Malniu

Puigcerdà - Saneja - Guils - Refugi de la Feixa - Estany de Malniu

Sortim de Barcelona en tren a les 12,10. Dinem a Puigcerdà i, a les quatre de la tarda, emprenem la feixuga pujada que ens ha de portar a Malniu. Volíem anar al refugi però finalment acabem acampant al costat de l'estany de Malniu. Plou durant tota la nit...


diumenge, 3 d’agost del 1997

Ascensió al Certascan (2.853 m)

Foto d'arxiu: El Certascan des del Pic de Norís, abril 2016

Ascensió a aquest cim tan característic de la part oriental del Pallars, en un sol dia. Vam sortir molt aviat de Camarasa, on estàvem passant l'estiu, i vam pujar en cotxe per la pista fins a La Canalda (2.000 m). En aquell temps la pista encara estava oberta i s'hi podia pujar sense cap problema. Des de La Canalda, en 45 minuts, vam pujar al refugi i després, per la via normal, fins al cim del Certascan (2.853 m). Gran panorama i un dia magnífic però, malauradament, aquell dia no portàvem la càmera de fotos i no va quedar constància gràfica de l'ascensió. La baixada, pel mateix camí de pujada.