dilluns, 19 d’agost del 1996

Torrent del Bosc, tercera vegada

Torrent del Bosc
El Torrent del Bosc, a la Serra del Montsec, és un descens fàcil i no tècnic però llarg. No hi ha cap ràpel i només cal tenir una certa resistència física i saber nedar. Normalment hi ha aigua en ple estiu i això el fa molt atractiu. El punt de partida està a prop de la carretera que de Tremp porta al Pont de Montanyana. Des de la carretera cal baixar uns 15 minuts, en el lloc anomenat els Trullets.
Ja havíem fet dues vegades aquest descens, la primera vegada amb els nens molt petits, de manera que coneixíem bé l'itinerari. La primera vegada hi anàvem una bona colla i amb una nena de quatre anys i dos de sis; això ens va fer anar força lents perquè els havíem d'ajudar en alguns passos i gairebé se'ns va fer fosc però aquesta vegada només érem dos. A més, en Rafel ja tenia 12 anys i ja podia passar els petits gorgs nedant sense ajut.
El recorregut no té cap ràpel obligat. Hi ha un parell de ressalts que es podren rapelar però també es poden evitar baixant pel costat. Tot i això, vam portar la corda i fins i tot la vam utilitzar per assegurar algun ressalt que vam baixar per la via directa.
El descens no presenta especials dificultats però és llarg i entretingut. Aquesta vegada, però, el vam fer en un temps normal, sense haver de patir.  En Rafel va gaudir molt de l'activitat.

diumenge, 11 d’agost del 1996

GR11 etapa 9: Beget-Coll de la Boixeda

Beget - Coll de la Boixeda

Petita etapa amb la que acabem l'expedició estiuenca. És un petit trajecte resseguint la carretera que ve de Camprodon. Havíem d'arribar a Molló i Setcases però es posa a ploure i, com que estem cansats, decidim començar el retorn. Com que no tenim cotxe, fem el viatge de tornada en autobús i tren. Abans, fem auto-stop fins a Camprodon.


dissabte, 10 d’agost del 1996

GR11 etapa 8: Sant Aniol - Beget

Sant Aniol - Talaixà - Coll d'Hormoier - Coll Joell - Les Feixanes - Beget

Continuem travessant l'Alta Garrotxa, amb els seus espadats i amb els seus boscos espessos. Primer pugem al poblet de Talaixà passant pel característic pas del Salt de la Núvia. Després baixem a la Vall d'Hormoier, superem el Coll Joell i arribem a Beget on podem admirar la seva església romànica. Arribem a Beget molt cansats. La Magda té llagues als peus i canvia les sabates amb el Rafel. Per sort, els dos tenen el mateix número ! A Beget ens instal·lem a la fonda del poble i ens podem dutxar i descansar de la caminada.


divendres, 9 d’agost del 1996

GR11 etapa 7: Albanyà-Sant Aniol

Albanyà - Bassegoda - Coll del Principi - Collet Roig - Sant Aniol

Comença la sortida d'estiu. Venim ben preparats; aquesta vegada fins i tot ho volem fer com els autèntics excursionistes: hem deixat el cotxe a casa i hem vingut en tren fins a Figueres. Des d'allà, un taxi ens deixa a Albanyà. Com que no hi ha hotels ni refugis, portem tot el necessari: sacs de dormir, fogó i menjar per dos dies. L'etapa és llarga i dura però ens agrada molt. Per fi arribem a Sant Aniol, un dels punts més característics del GR-11. Volíem dormir en algun dels edificis que hi ha aquí però l'antic refugi està enrunat i l'ermita està una mica bruta, de manera que, com que fa bon temps, decidim fer un bivac sota un arbre, després de sopar llenties de pot. La nit és magnífica i podem contemplar milers d'estels entre les branques del faig que ens fa de casa.