dilluns, 19 d’agost del 1996

Torrent del Bosc, tercera vegada

Torrent del Bosc
El Torrent del Bosc, a la Serra del Montsec, és un descens fàcil i no tècnic però llarg. No hi ha cap ràpel i només cal tenir una certa resistència física i saber nedar. Normalment hi ha aigua en ple estiu i això el fa molt atractiu. El punt de partida està a prop de la carretera que de Tremp porta al Pont de Montanyana. Des de la carretera cal baixar uns 15 minuts, en el lloc anomenat els Trullets.
Ja havíem fet dues vegades aquest descens, la primera vegada amb els nens molt petits, de manera que coneixíem bé l'itinerari. La primera vegada hi anàvem una bona colla i amb una nena de quatre anys i dos de sis; això ens va fer anar força lents perquè els havíem d'ajudar en alguns passos i gairebé se'ns va fer fosc però aquesta vegada només érem dos. A més, en Rafel ja tenia 12 anys i ja podia passar els petits gorgs nedant sense ajut.
El recorregut no té cap ràpel obligat. Hi ha un parell de ressalts que es podren rapelar però també es poden evitar baixant pel costat. Tot i això, vam portar la corda i fins i tot la vam utilitzar per assegurar algun ressalt que vam baixar per la via directa.
El descens no presenta especials dificultats però és llarg i entretingut. Aquesta vegada, però, el vam fer en un temps normal, sense haver de patir.  En Rafel va gaudir molt de l'activitat.

MÉS FOTOS: