dilluns, 14 d’agost del 1995

Tornem a la Cova del Lladre (Montroig)

Cova del Lladre
Una vegada més vam tornar a la Cova del Lladre, situada a la vessant Nord del Montroig,  a prop de la població de Vilanova de la Sal, a la Noguera. Per arribar a la cova cal prendre la pista forestal del Coll de Porta, un pas elevat a la Serra del Montroig. Poc després de passat el coll (si l'estat de la pista ho pernmet) cal deixar el cotxe i baixar en direcció a la cova, sense camí. És difícil de trobar i en aquell temps no teníem GPS però com que ja hi havíem anat altres vegades, la primera amb un guia local (en Salvador, de Camarasa), ja teníem una idea aproximada de la situació de la cova i amb una mica d'intuïció hem aconseguit trobar l'entrada de la cova. 
És una cova de poc recorregut però molt interessant perquè les dues galeries que té són molt estretes; de fet són gateres. La cova comença amb una boca relativament gran (s'hi pot entrar dret) però ben aviat es tanca i surten les dues gateres. Una té 10 metres i l'altra 38. 
Aquesta vegada ens acompanyaven en Dani i la Maria, que no coneixien la cova i van gaudir força amb el seu recorregut singular. La prova de foc és l'estretor de les gateres que posa a prova la moral de la tropa, ja que en alguns punts els passos estrets són angioxants i no es pot girar cua; s'ha d'arribar al final per poder girar i sortir de la cova. 
Els nens, com que són més petits, no sentien la mateixa sensació d'estretor dels adults i van gaudir força de l'aventura de la Cova del Lladre.


PARTICIPANTS:

Dani - Maria - Maria Petita - Rafel - J. Rafel

TOPO: