dimecres, 25 de juliol del 1990

Forat del Gel

Foto d'arxiu: Forat del Gel, octubre 2022

Excursió a la cova del Forat del Gel, situada a la part alta del Montsec de Rúbies. Vam pujar en cotxe per una pista de la Portelkla Blanca, que ens va deixar per sobre del forat, al costat d'una cabana de pastors. Per un caminet vam baixar entre un bosc de grans roures i, després d'una estona de buscar l'entrada, vam arribar a la boca de la cova. L'entrada és molt gran (10 x 40 m) i dóna a una sala de grans dimensions. Hi ha algunes formacions a les parets i petites estalactites penjant del sostre però no hi ha formacions espectaculars.
A terra hi ha un amuntegament de blocs formant un gran pendent per on s'arriba al final de la cova, després de baixar 67 metres de desnivell. Nosaltres no vam arribar al final sinó que només vam fer una exploració per la sala principal

dissabte, 14 de juliol del 1990

Barranco de Raisín

Un barranc molt tècnic; curt però amb uns ràpels impressionants, especialment un ràpel volat de més de 30 metres. L'aproximació ja és una bona excursió; cal pujar fins a l'altiplà d'Otín i agafar una torrentera que ens porta al barranc, afluent del Mascún. El descens acaba a "los huertos de Juan", de manera que es tracta d'una entrada alternativa al Mascún, sense passar pel "Saltador de las Lañas"

divendres, 13 de juliol del 1990

Cañón del Río Vero

Río Vero
Repetim aquest descens, un dels més populars de Guara, que ja vam fer per primera vegada l'any 1982. Com sempre, aquest descens ens ofereix un ambient aquàtic i uns paissatges impressionants.