dissabte, 23 d’agost del 1986

Estrecho del Balces

Foto d'arxiu: Estrechos del Balces, 2013

Recorregut molt llarg, de gairebé 7 km de longitud, caracteritzat per la seva estretor. Bona part del barranc és un estret defensat per parets no molt altes però sí molt juntes. No hi ha cap ràpel, ja que es baixa tot caminant i, en alguns trams, nedant. 

divendres, 22 d’agost del 1986

Barranco del Fornocal

Un nou viatge a la Serra de Guara per fer un barranc atractiu i llarg, amb un gran ambient. Caos, blocs suspesos, estrets, grans parets, marmites i molta vegetació. Bastant aquàtic i tècnic encara que amb algunes pozas verdinegras.

dissabte, 9 d’agost del 1986

La Múnia (3.133 m)

Ascensió a La Múnia per la via normal, des del nostre campament proper al Collado de las Puertas. L'itinerari puja desde la Fuente de Petramula, on s'arriba en cotxe per una pista desde Chisagüés. Des d'allà vam pujar fins al Collado de Las Puertas (2.533 m) i vam baixat als llacs de La Munia, on vam acampat. De bon matí hem pujat al Collado de la Munia (2.853 m) i des d'allà per la cresta fins al cim de la Munia (3.133 m). La cresta és fàcil i no cal corda. Únicament hi ha un pas singular, l'anomenat paso del gato, Des del cim, podem gaudir d'un magnífic panorama. Hem baixat pel mateix itinerari de pujada.

divendres, 8 d’agost del 1986

Collado de la Puertas

Una nova sortida des de la nostra base d'operacions a Escalona. L'objectiu és la Múnia; sortim de Chisagüés i pugem fins al Collado de las Puertas, on acampem. Des d'aquí, el cim està ben proper.

dimarts, 5 d’agost del 1986

Barranco de Airés

Foto d'arxiu: Bestué, davant de l'Airés. Novembre 2018

Novament des de la base d'operacions d'Escalona, on estem passant uns dies d'estiu, fem un barranc per aquesta zona del Sobrarbe. El barranco del Airés és un barranc sense cap dificultat tècnica, i el seu atractiu és el seu caracter obert i aquàtic. Avui, però, no és el millor moment, ja que està gairebé sec del tot, de manera que el que havia de ser un barranc refrescant es converteix en una llarga caminada sobre la llera seca del riu sota el sol del mes d'agost.

dissabte, 2 d’agost del 1986

Garganta de las Gloces

Foto d'arxiu: Barranco de Consusa, agost 1989

Des de la nostra base d'operación d'Escalona fem aquest barranc, situat a prop de Fanlo. Una magnífica fisura de 800 metres de llarg, tancada per parets d'entre 30 i 80 metres, on hi ha moltes coves. Congost estret i sinuós, on la llum entra tamisada pel verd de l'abundant vegetació. És un descens curt, que completem en un parell d'hores.