divendres, 28 de març del 1986

Tuc de Bacivèr (2.644 m) amb esquís

Tuc de Bacivers
Foto d'arxiu: el Tuc de Bacivèr des del Cap de Bacivèr

El Tuc de Bacivers és (o era) un dels més clàssics recorreguts d'esquí de muntanya de la vall d'Aran. En aquella ocasió vam estar una setmana fent esquí de pista a Baqueira i, aprofitant l'ocasió, em vaig escapar un dia per fer aquesta ascensió en solitari. És una ascensió relativament fàcil i té una gran pala que baixa del cim i permet, quan les condicions de la neu són bones, fer una magnífica esquiada. En aquella ocasió vaig tenir sort perquè va fer bon dia i la neu estàva en molt bones condicions, de manera que va ser una magnífica ascensió.
Aquell dia no vaig fer cap foto; la imatge que il·lustra aquesta entrada del blog la vaig fer anys després, al gener de 2020, des del final del telesquí del Cap de Bacivers. Aquesta clàssica excursió va quedar totalment desvirtuada a partir de l'obertura d'aquest telesquí, que puja fins a un punt des d'on es por arribar al cim en pocs minuts i, a més, la vall està ocupada per les pistes que baixen del telesquí i per pujar al cim cal passar per pistes o, si més no, pel seu costat, travessant-les en diverses ocasions.

diumenge, 2 de març del 1986

Intent al Corrunco de Durro

Per segona vegada intentem aquesta ascensió, un clàssic de l'esquí de muntanya, sense massa dificultat. Aquesta vegada estem a punt d'arribar al cim però acabem abandonant a causa de l'espesa boira que no ens deixa veure res i no ens podem orientar. L'any 1986 encara no teníem el GPS !!