diumenge, 17 d’octubre del 1982

Pic del Martell, via Herboristes

Foto d'arxiu: Roca Ginesta, al costat del Pic del Martell (2016)

Escalada a Castelldefels, a la zona del Pic del Martell, al costat de la carretera que porta de Castelldefels a Plana Novella. Hi ha dues zones molt diferenciades: la Roca Ginesta, situada al costat mateix de la carretera, i el Pic del Martell, una mica més lluny, que ens ofereix in gran pany de paret.
Quan vam fer la via dels Herboristes hi havia poques vies en aquesta zona i la nostra era la més clàssica i coneguda. De fet hi vam venir perquè algú ens va parlar d'aquesta via. Posteriorment es va obrir una infinitat de vies en aquest pany de paret fins que no quedava ni un pam de paret per on no hi passés una via d'escalada. 
Actualment aquesta zona ha caigut en l'oblit, especialment el Pic del Martell; la Roca Ginesta encara és força escalada. El motiu és que aquesta zona està dintre dels límits del Parc del Garraf i l'escalada està regulada. Bona part de les vies estan prohibides tot l'any, entre elles la dels Herboristes, que ara ja no es pot fer sense exposar-se a una multa grossa. Avui en dia el camí d'aproximació al Pic del Martell està mig perdut i només es pot escalar un una petita part d'aquesta magnífica paret. 
Nosaltres vam fer aquesta via l'any 1982, gaudint d'una magnífica escalada, de certa llargada, amb molt bona roca i amb una dificultat no molt alta, de quart grau amb alguns passos de cinquè grau. No va quedar res escrit de la nostra escalada i ni tan sols vam fer fotos. Les que publiquem aquí les vam fer molts anys després. Concretament, les fotos de la ressenya i la vista general les vam fer el juliol de 2019 en un dia de calor sufocant.