diumenge, 22 de novembre del 1981

Pedraforca, cara sud, via Mª Antònia-Faus

Pollegó Inferior, via Maria Anònia-Faus
Foto d'arxiu: al cim del Pollegó Inferior, maig de 1978

Una via a la cara sud del Pedraforca. Una via atlètica i segura que supera amb escalada totalment lliure la gran canal-xemenia que ratlla tota la cara sud del Pollegó Inferior. La via Maria Antònia - Faus és una variant de la via Pany-Haus, la clàssica via d'aquesta cara sud, que recorre íntegrament la xemeneia que talla aquesta gran paret. La Maria Antònia-Faus Evita els dos darrers llargs de la xemeneia principal atacant una altra canal secundària. Cal seguir la Pany-Haus fins a la cinquena reunió. A partir d'aquí sortim de la canal principal prenent una canal que es bifurca capa  al dreta. La variant és d'uns 50 metres, herbosos però verticals; és un diedre amb algun pas lleugerament extraplomat. Al llarg d'aquest sector de la via trobem alguns pitons antics que ens asseguren els passos.


diumenge, 15 de novembre del 1981

La Portella Petita, via GAM

La Portella Petita, via GAM
Foto d'arxiu: en el pas clau de la via GAM. Febrer 2011

Escalada a Montserrat, a la regió d'Agulles. Fem la via GAM de la Portella Petita, una via difícil i fina que recorre en lliure, i amb un pas d'A0, l'aresta que mira al pas de la Portella. La primera tirada és en lliure, no gaire difícil, fins al primer llavi de l'aresta. A la sortida de la reunió superem el primer pas complicat; cal superar un petit desplom en lliure molt difícil o amb un pas d'A0. Després vénen uns metres molt fins per placa fins que la dificultat va mimvant i arribem a la segona reunió. A la sortida de la reunió trobem el segon pas clau, molt similar a l'anterior. També cal superar un desplom, més marcat que l'anterior, amb un pas d'A0 (le guies modernes posen com a alternativa 6a). Després d'uns metres fins l'aresta comença a perdre verticalitat i arribem fàcilment al cim.
Uns anys després vam fer una petita pel·licula amb vistes de l'aresta GAM de la Portella Petita a vol d'ocell. Aquí la teniu:



diumenge, 1 de novembre del 1981

Agulla del l'Arbret i La Podrida

Agulla de l'Arbret
Foto d'arxiu: sortint de la 1a reunió. Octubre 2013

Escalada a Montserrat, a la regió d'Agulles. Fem dues vies:
  • Agulla de l'Arbret, via Aresta Brucs (Cerdà-Riera)
  • La Podrida, via Aresta Brucs
L'Aresta Brucs de l'Agulla de l'Arbret és una de les vies més elegants de tot Montserrat, tot un clàssic que puja per una aresta fina, tota en lliure. Ja l'havíem fet dues vegades però és una de les vies que val la pena repetir. L'Aresta Brucs de la Podrida no és tan popular com la de l'Arbret però també és una via bastant fina que puja per l'Aresta Brucs d'aquesta agulla. Són dues tirades totalment en lliure, catalogat de quart i cinquè grau