diumenge, 16 de novembre del 1980

Tumeneja Nord (2.771 m)

Dormim al refugi lliure de la Restanca, després d'una accidentada aproximació per un camí gelat. Al matí fem l'ascensió al Tumeneja Nord (2.771 m). La muntanya està nevada però la neu no té gaire gruix i podem pujar sense problemes.


dissabte, 15 de novembre del 1980

Refugi de la Restanca

Blog de Muntanya
Foto d'arxiu: la Restanca, març de 1984

Vam pujar al Refugi de La Restanca amb la intenció de fer, al dia següent, l'ascensió al Tumeneja Nord. Era el mes de novembre però ja havia caigut la primera nevada i les parts altes de la muntanya estaven nevades.
Vam deixar el cotxe a la carretera (que aleshores era només una pista), que porta al Pont del Ressec. No va quedar escrit fins on vam arribar però és possible que, tot i que a dalt de la muntanya hi havia neu, la pista estigués neta.
El que sí va quedar escrit és que la pujada va ser força accidentada perquè el camí costerut que puja pel bosc des del Pont de Rius fins al refugi estava gelat. Hi havia grans plaques de gel que complicaven força la pujada i fins i tot van provocar alguna relliscada.
El refugi de la Restanca estava tancat i ens vam instal·lar en el refugi lliure. En aquell temps el refugi de la Restanca estava ubicat en un petit edifici annex a l'altra banda de la presa i no en el gran edifici del refugi actual. Estàvem sols en el refugi.