dissabte, 30 de setembre de 1978

Pràctiques d'escalada a Montgat

Aprofitant un permís del servei militar vam anar a Montgat a fer unes pràctiques d'escalada a una pedrera abandonada on ja havíem vingut alguna altra vegada a practicar. Teníem previst anar a Montserrat a fer una via amb bona part de tècnica artificial (La Porra) i aquí vam practicar la progressió amb estreps superant una curta via que supera un petit sostre amb tècnica artificial.

dimecres, 27 de setembre de 1978

Obrint via a la Palangana

Foto d'arxiu: paret d'Agulles des de la Savina Superior

Anem a Montserrat, a la regió d'Agulles, per treballar en una nova via que estem obrint a La Palangana, per la part de la paret d'Agulles. Obrim una tirada i mitja de la nova via.

diumenge, 24 de setembre de 1978

Ascensió al Tuc de Mulleres (3.010 m)

Foto d'arxiu: baixant del Port de Rius. Al fons, el Mulleres

Sortim de l'Hospital de Viella, on hem acampat i pugem, per la via normal, al Tuc de Mulleres (3.010 m). Un tresmil més per a la nostra col·lecció.

divendres, 22 de setembre de 1978

La Prenyada & La Roca d'en Barberà

Foto d'arxiu: la Prenyada i entorn des de la Gorra Frígia

Escalada a Montserrat, a la zona de Trinitats. Fem tres vies:
La via GEDE de la Prenyada és gairebé tota en lliure; només té un tram en artificial a la primera tirada. La via comença en el punt més alt de la canal que surt darrere Sant Benet. Des d'aquí pugem uns quants metres en artificial fàcil amb burins, pitonisses i algun pitó. Se surt en lliure i cal fer un petit flanquejament a l'esquerra per buscar el pas d'un petit desplom. Seguim encara amb certa dificultat fins un forat on establim la primera reunió. La segona tirada puja en lliure per sota la panxa fins al seu extrem, on muntem la segona reunió. La tirada següent ataca directament la panxa, que aquí ja no té desplom, fins a un bosc penjat on fem la darrera reunió. Només ens queden uns metrees fàcils fins al cim. 
La via Original de la Prenyada no té cap dificultat. Puja pel darrere de la Prenyada per una canal herbosa fins al peu de la paret final duns 15 metres, que no passa de tercer grau. També pugem la Roca d'en Barberà per la part del darrere, sense cap dificultat.

diumenge, 17 de setembre de 1978

Escalada a Camarasa

Foto d'arxiu: els cingles de la central de Camarasa

Una jornada d'escalada a la zona de la central elèctrica de Camarasa, on hi ha diverses agulles, a més de les parets del cingle. Fem quatre vies curtes:
  • L'Encantada, via Normal
  • La Besona Gran, via Normal
  • Ls Besona Petita, via Normal
  • La Besona Petita via Xemeneia

divendres, 15 de setembre de 1978

Intent al Tozal del Mallo

Foto d'arxiu: El Tozal des de la Faja de Pelay. Agost-75

Segon intent al Tozal del Mallo. Aquesta vegada tampoc ho aconseguim. Arribem fins a sota de la gran xemeneia característica de la via Ravier però abandonem.