diumenge, 27 d’agost de 1978

Intent a la Porra dels Flautats

Foto d'arxiu: els Flautats des de la Mòmia

Intentem fer la Porra dels Flautats per la via Normal però hem d'abandonar per falta de material. La via puja per una fisura en tècnica artificial (A2). Ens trobem que està gairebé desequipada, de manera que per fer-la hem de portar més material, especialment pitons per clavar a la fisura.

diumenge, 20 d’agost de 1978

La Panxa del Bisbe

Escalada a Montserrat, a la zona de Sant Benet. Fem dues vies:
La via pel Davant de la Panxa del Bisbe és una escalada mítica de Montserrat, ja que puja totalmet en lliure i a base de finura montserratina, per la cara més visible d'aquesta agulla. La seva catalogació clàssica era de sisè grau i no hi havia més que alguna assegurança precària (pitonissa). Actualment la graduació ja no ès tan alta, segurament a causa que ara la via té assegurances i, per tant, un compromís molt inferior. La segona via té un flanquejament espectacular encara que no tan difícil com sembla a primera vista. No hi ha cap assegurança bona però amb una mica d'enginy es poden aprofitar un parell de merlets per muntar assegurances passant-hi una baga.

dilluns, 14 d’agost de 1978

Collet de la Cova, via Gran Diedre

Foto d'arxiu: cara nord del Pedraforca

En el segon dia d'estada al Pedraforca, dormint al refugi Lluís Estasen, fem una de les vies més interessants de tota la paret Nord del Pedraforca, el Gran Diedre amb sortida al Collet de la Cova. És una via totalment en lliure, atlètica, vertical i molt elegant, que supera la paret nord del Pedraforca aprofitant un marcat diedre.

diumenge, 13 d’agost de 1978

Dent de Cabirols (2.300 m), via SAME

Foto d'arxiu: cara nord del Pedraforca

Des del refugi Lluís Estasen fem aquesta via a la Dent del Cabirols (2.300 m). Curta però de dificultat, amb la magnífica roca del Pedraforca.