dissabte, 31 de desembre del 1977

Paret de Terradets, via CADE

Fem la via CADE de la paret de Terradets, la primera i més clàssica de les vies d'aquesta gran paret. La vía és molt llarga, ja que supera la gran paret de Terradets, però hi ha la possibilitat de fer només fins a la feixa i deixar per una altra ocasió la resta de la via. Nosaltres vam fer la via fins a la gran feixa; una magnífica via, tota en lliure amb gran varietat de passos amb una roca inmillorable. De baixada, ens vam aturar al bar del Port d'Àger, un lloc molt curiós on vam demanar un entrepà de pernil i ens van portar un pernil sencer perquè talléssim el que volguéssim. Després encara vam arribar a la festa de final d'any al Centre Excursionista. 

dilluns, 26 de desembre del 1977

Pedraforca, via Pany hivernal

Una escalada hivernal al Pedraforca. Sortim de casa el dia de Nadal després de dinar i pugem a dormir al refugi Lluís Estassen. Al matí fem la via Pany, no molt difícil però bastant llarga perquè supera la gran muralla de la cara nord del Pedraforca. És una hivernal però les condicions són bones, ja que no hi ha massa neu a la paret. De totes maneres hem de pujar algun tram a base de piolet i grampons. Abans de començar tenim un petit incident quan una pedra li cau al cap al Toni. Afortunadament, la pedra és petita i la ferida no és greu.


dissabte, 24 de desembre del 1977

Pràctiques d'escalada a Montgat

Foto d'arxiu: Rocòdrom de Montgat, 1983

Anem a escalar al rocòdrom de Montgat. Fem pràctiques d'escalada en aquesta pedrera abandonada.

dijous, 22 de desembre del 1977

La Gorra Frígia, via Mompart

Sortida d'escalada a Montserrat, a la zona de les Magdalenes. Fem una via clàssica que ja havíem fet diverses vegades: La Gorra Frígia, via Mompart. És al desembre i fa fred. A més, una densa boira ho envolta tot però com que es tracta d'una via molt coneguda, que ja hem fet diverses vegades, no ens tirem enrere i fem l'ascensió sense problemes.
Aquesta vegada vénen dues escaladores novelles, la Magda i la Emma, que superen la prova amb bona nota.

diumenge, 18 de desembre del 1977

Comencem la via d'Oliana

Foto d'arxiu: Cinglera dels Esplovins, VF Regina, febrer 2007

Comencem la nova via a l'Esperó de les Orenetes, a la Cinglera dels Esplovins, a prop d'Oliana. Després d'un parell de sortides per estudiar el terreny i buscar el millor lloc per atacar la paret, en aquesta ocasió vam arribar per primera vegada a peu de via, després de marcar una mica el camí (amb pintura vermella).
Vam iniciar l'escalada obrint tres noves tirades de la nova via, totalment en lliure, amb passos de tercer, quart i cinquè grau, totalment en lliure. Vam muntar les reunions i també vam posar algun pitó d'assegurança.

diumenge, 11 de desembre del 1977

La Miranda de Sant Antoni

Foto d'arxiu: Miranda de S. Antoni i Cavall Bernat. 2011

Escalada a Montserrat, a la zona de Sant Jeroni. Fem una única via: la Miranda de Sant Antoni, via Aresta Brucs. És una via fàcil, d'una sola tirada de tercer grau amb algun pas de quart, que puja per la cara sud, la que dóna al Bruc. La via no té gaire dificultat ni interès però ens dóna una bona vista del Cavall Bernat, que tenim al davant mateix.

diumenge, 4 de desembre del 1977

Exploració per Montserrat

Foto d'arxiu: panoràmica de Montserrat

Fem una excursió per Montserrat per explorar noves zones per obrir vies. L'itinerari és: Refugi d'Agulles - Coll de Port - Portell Estret - Frares Encantats - Portell Estret - Coll de Guirló.