diumenge, 20 de març del 1977

Tossa Plana de Lles (2.898 m) amb esquís

Dormim al refugi de Cap de Rec, a on arribem en cotxe. Al matí pugem amb esquís a la Tossa Plana de Lles (2.898 m), una ascensió d'esquí de muntanya ideal per iniciar-se en aquest esport, ja que els pendenst són suaus i el perill d'allaus petit.


diumenge, 13 de març del 1977

La Punxa & La Quarta de Trinitats

La Punxa dels Flautats
Foto d'arxiu: la Porra i la Punxa

Escalada a Montserrat, a la zona de Trinitats. Fem dues vies:
  • La Punxa dels Flautats, via Aresta Est
  • La Quarta de Trinitats, via Pokorsky
La via de la Punxa puja per la canal entre aquesta agulla i la Porra; són dues tirades de tercer grau fins al coll entre les dues agulles. Des d'aquí fem una tirada curta per una canal a la dreta fins a un bon replà al peu de l'aresta, on fem reunió. Aquí comença la tirada clau de la via, que puja per l'aresta uns metres en artificial fins que sortim en lliure dificil buscant els millors passos fins al cim.
La via Pokorsky de la Quarta de Trinitats puja per una marcada canal de la cara sud d'aquesta agulla combinant la tècnica artificial de pitó amb passos difícils en lliure. La via estava equipada però vam haver de clavar algun pitó. El diedre és una única tirada de 35 metres fins a unes savines on muntem una bona reunió. Des d'aquí només queda una tirada en lliure no gaire difícil (III+) fins al cim.