divendres, 5 d’agost del 1977

Aresta Midí-Plan

Midi - Plan
Foto d'arxiu: l'Aresta Midi-Plan, 2010

L'aresta Midi Plan uneis dos dels cims del Massís del Mont Blanc. És un itinerari relativament fàcil en el context dels grans cims de la zona i el vam fer en el dia des de Chamonix. L'itinerai recorre tot el fil de l'aresta, que en alguns punts és una fina línea de neu mentre que en altres punts és rocosa.
Vam sortir del càmping La Mer de Glace, la nostra base d'operacions a la zona, per agafar el primer telefèric i pujar a l'Aiguille du Midi. Des d'allà vam iniciar el recorregut baixant per l'aresta fins al Col du Plan (3.475 m). Des d'aquí vam iniciar l'ascensió al primer cim de la jornada, el Rognon du Plan (3.606 m) en terreny mixt.
Des del Rognon vam baixar una mica fins al Col Superior du Plan (3.673 m), que separa els dos cims principals del nostre recorregut. Una aresta de neu i una curta grimpada final per roca ens van portar fins al cim de l'Aiguille du Plan (3.673 m).
Després de completar el recorregut de l'aresta vam tornar al Coll Superior du Plan des d'on vam baixar pel Glaciar d'Envers du Plan, via normal de l'Aiguille du Plan, fins al Refugi du Requin i després baixant per la Mer de Glace fins a Montenvers on vam agafar el tren que ens va retornar a Chamonix. 

RESSENYA: