diumenge, 31 d’octubre de 1976

Refugi ENHER


Novament pugem a la Vall de Boí, aquesta vegada amb la intenció de fer l'ascensió a la Punta Harlé, la primera de les puntes de la serra del Tumeneja. Sortim de la presa de Cavallers i pugem al refugi de la ENHER, al costat del Ventosa i Calvell.

diumenge, 24 d’octubre de 1976

El Gat, Via Vicenç Barbé

Foto d'arxiu: el Gat i el Cabirols, juny 2014

Dormim al refugi Lluís Estasen i al matí fem una via a la paret nord del Pedraforca:
Aquesta via és una variant mixta entre la Pany del Collet de la Cova i la Homedes del Gat i permet pujar al Gat sense seguir la via Homedes que és una de les més clàssiques d'aquesta paret. Després de completar la via pugem a pic de Cabirols (2.420 m).

diumenge, 17 d’octubre de 1976

L'Agulla de l'Arbret, via Oest & via Normal

Foto d'arxiu: Agulla de l'Arbret (cara Oest), novembre 2011

Escalada a Montserrat, a la regió d'Agulles. Fem dues vies:
Són dues vies que podríem anomenar "per a col·leccionistes" i que pugen per les dues cares laterals de l'agulla totalment en escalada lliure. La de la cara Oest puja en escalada lliure una tirada de quart grau fins al peu de la profunda xemeneia que ratlla la cara Oest de l'agulla. Després supera la xemeneia amb tècnica de ramonage força difícil i surt pocs metres sota el cim, al qual s'arriba amb facilitat. La Normal puja per la cara oposada, just per la canal per on baixa el ràpel. Hi ha dues variants de dificultat similar. La primera puja directe superant una placa en vertical fins a l'entrada de la xemeneia. L'altra variant puja per la canal arbrada fins al punt més alt i entra a la xemeneia amb un llarg flanquejament. Tant la via de la Cara Oest com la Normal són difícil i amb poques possibilitats d'assegurar-se (al menys en aquella època ....).

dilluns, 11 d’octubre de 1976

Ascensió a la Punta Alta (3.014 m)

Des del refugi de la ENHER, al costat del clàssic refugi Ventosa i Calvell, pugem per la via normal a la Punta Alta (3.014 m). Som una bona colla del centre i l'objectiu de la sortida és, a més de fer aquest cim, deixar un llibre de signatures al cim. Completem el tràmit sense problemes.

diumenge, 10 d’octubre de 1976

Refugi Ventosa i Calvell


Arribem a la Presa de Cavallers en sortida col·lectiva del Centre. L'objectiu és pujar a la Punta Alta per deixar-hi un llibre de signatures. Avui fem l'aproximació fins al refugi Ventosa i Calvell, encara que aquest refugi està en ruïnes i ens allotgem en el refugi de l'ENHER, situat a pocs metres.

diumenge, 3 d’octubre de 1976

La Trirroca, via Bages

Foto d'arxiu: la Trirroca i la Torta

Escalada a Montserrat, a la Regió d'Agulles. Venim decidits a fer escalada artificial però avui no és el nostre dia. Primer intentem l'ascensió a la Bessona Superior per la via CES però la trobem despitonada i no portem prou material. Després intentem la via Cerdà de La Torta però també està desequipada i decidim buscar una altra cosa. Finalment fem una sola via: