diumenge, 21 de desembre del 1975

Pedraforca: Intent a la Canal Roja

Foto d'arxiu: Cara nord del Pedraforca, desembre 2014

Dormim al refugi Lluís Estasen i al matí intentem l'ascensió de la Canal Roja, en condicions hivernals, però abandonem.

diumenge, 7 de desembre del 1975

Terradets, Esperó dels Isards, via SAME

Esperó dels Isards
Primera expedició a Terradets. Vam anar en tren fins a Lleida i després fins a Sellés amb el tren de la Pobla. Vam arribar de nit, amb una boira molt espessa. Com que no havíem estat mai a Terradets, ens va costar una mica orientar-nos, de nit i amb aquella boira. Finalment vam baixar un tram per la carretera fins a la zona de Terradets i vam fer un bivac a la bauma gran que hi ha davant de la gran paret de Terradets (l'entrada del Forat de l'Or).
Al matí estàvem desanimats, amb fred i boira i no ens vam decidir a penjar-nos a la paret per fer la CADE, que era l'objectiu previst, sinó que vam fer un parell de vies curtes a la zona de l'Esperó dels Isards. Vam fer dues vies:
  • Esperó dels Isards, via SAME
  • Esperó dels Isards, via Artificial
La primera via recorre un esperó molt marcat sobre la mateixa carretera. La via surt al costat mateix de la carretera i puja en lliure per l'esperó. És molt dreta i fina però amb bones preses. Una magnífica escalada sobre roca calcària. Quan la vam fer no sabíem la seva graduació; ens va semblar fina però amb bones preses. Posteriorment va ser equipada (alguns parabolts) i actualment és una petita via d'escalada esportiva catalogada de V+. Sembla ser que es pot fer reunió a diversos llocs, a voluntat de l'escalador, perquè hi ha parabolts.
La via artificial era una curta via que es feia íntegrament en artificial de burí. Una via sense gaire interès, apta només com a pràctica d'escalada artificial.