dissabte, 31 de maig de 1975

Pedraforca. El Gat, via Homedes

Foto d'arxiu: el Gat i el Cabirols

Primera via a la paret Nord del Pedraforca. Fem la via Homedes del Gat, una via clàssica de dificultat mitjana que fem sense problemes. Sortim del refugi Lluís Estassen molt aviat i a les dues de la tarda ja som novament al refugi.

dijous, 29 de maig de 1975

diumenge, 25 de maig de 1975

Escalada a les Magdalenes

Foto d'arxiu: la Magdalena Superior, 2013

Escalada a Montserrat; fem dues vies a la zona de les Magdalenes:
La primera, molt fàcil, puja per la part del darrere de l'agulla (la que no mira al Monestir) amb passos que no passen de tercer grau. És una sola tirada fins al cim i es pot desgrimpar per la mateixa via. La Magdalena Superior, una mica més difícil però sense passar de quart, supera en dues tirades aquesta agulla.
Després fem la primera tirada de la via Albert Busquets de la Magdalena Inferior però abandonem. No ha quedat constància escrita de perquè vam abandonar però era una via que ja havíem fet (el setembre de 1974).

dilluns, 19 de maig de 1975

Ascensió a la Pica d'Estats (3.143 m)

Sortim del refugi Vallferrera, encara de nit, en direcció a la Pica. Quan portem mitja hora pujant es posa a ploure, de manera que decidim retornar al refugi. Quan clareja sembla que el temps millora i decidim sortir novament. Aquesta vegada pugem una mica més però torna a ploure i sembla que avui no podrem fer cim. Retornem al refugi però quan estem preparant la motxilla per iniciar el descens a Àreu surt el sol i ens tornem a decidir. Aquesta vegada sí que el temps s'aguanta i arribem al port de Sotllo i després, per la cresta i passant pel Pic Verdaguer o Punta NW (3.128 m), arribem al cim de la pica d'Estats (3.143 m).

dissabte, 17 de maig de 1975

Refugi de Vallferrera

Venim a la Vallferrera amb la intenció de pujar a la Pica d'Estats. Deixem el cotxe a la sortida d'Àreu i pugem pel camí del Pla de la Selva fins al refugi de Vallferrera, on ens quedem a dormir.

diumenge, 11 de maig de 1975

Intent al Canigó

Foto d'arxiu: El Canigó des del Puig Neulós

Intentem fer el Canigó en una sortida una mica estranya. Sortim de Sant Adrià a les dues de la matinada amb la intenció de fer el Canigó per la via normal de Marialles i tornar el mateix dia. Arribem en cotxe a Marialles i comencem a pujar però neva, hi ha boira i fa vent, de manera que quan arribem a la cabana d'Aragó decidim abandonar després de caminar un parell d'hores entre pujar i baixar.

diumenge, 4 de maig de 1975

Canal del Cristall & Canal de l'Ordiguer

Foto d'arxiu: la Canal Baridana i el seu cim

Dormim al paller d'Estana, al peu de la Serra del Cadí. Al matí pugem fins a Prat de Cadí i, des d'allà, per la Canal del Cristall fins a la carena del Cadí. Per la carena fem dos cims:
  • Puig del Quer (2.546 m)
  • Puig de la Canal Baridana (2.647 m)
Després baixem per la Canal de l'Ordiguer, més dreta que la del Cristall però en bones condicions.