dijous, 29 de maig de 1975

Escalada a Agulles

Escalada Agulles Montserrat
Foto d'arxiu: panoràmica d'Agulles
Escalada a Montserrat, a la regió d'Agulles. Vam fer quatre vies:
 • La Saca Gran, via Normal
 • La Saca Gran, cara Est
 • La Boteruda, via Nord
 • Agulla del Capdamunt, via Aresta Brucs
La via Normal de la Saca Gran es fa en lliure de tercer grau per la cara oest de l'agulla, per on baixa el ràpel. No passa de tercer grau però la roca està una mica descomposta. Puja seguint una fisura on es pot clavar algun ferro.
La Cara Est de la Saca Gran és una via de finura montserratina. Es una via molt poc repetida, ja que és una llarga tirada de cinquè grau que en aquell temps, quan la vam fer, no tenia assegurances. La roca era bona però la paret força dreta.
La Normal de la Boteruda és una grimpada intrascendent, ja que no té més de 5 metres i es pot fer fàcilment sense corda. En realitat té molt poc interès però nosaltres la vam fer per un afany de col·leccionista perquè la via apareix ressenyada a la guia clàssica d'escalades a Montserrat que en aquell temps era la nostra única referència.
L'Aresta Brucs de l'Agulla del Capdemunt puja amb dificultat moderada per l'aresta sud, la que mira al Bruc, fins situar-se sota la bola del cim. Fem reunió abans d'iniciar la segona tirada, que té un petit tram molt difícil, de finura montserratina, per superar el petit desplom que forma la bola del cim. 

  RESSENYA:

  La Saca Gran, via Normal

  La Saca Gran, Cara Est

  Agulla del Capdemunt, Aresta Brucs
  De la Boteruda no hi ha ressenya perquè no és més que una grimpada de 5 metres.