diumenge, 27 d’octubre del 1974

Curset d'escalada a Montserrat

Senatxo
Tercera i última sortida del curs de perfeccionament en roca de l'ENAM. Per començar anem a les instal·lacions del Coll de Guirló i fem pràctiques d'assegurança dinàmica. La instal·lació és ben simple: una biga de ferro amb un mosquetó per on passa la corda. Des de dalt deixen caure una roda de tractor i el cursetista, instal·lat en una reunió a mitja paret, ha d'aturar la caiguda amb l'assegurança dinàmica. Superem la prova correctament i després anem a posar en pràctica les noves tècniques amb un parell de vies:
  • El Senatxo, via Aresta Brucs
  • Agulla del Capdemunt, via Normal
La via del Senatxo és curta però força difícil; primer es puja per una placa molt fina amb una fisura on podem clavar alguna cosa, fins a sota del desplom final. Podem clavar alguna cosa més a la fisura sota el desplom i després iniciem un flanquejament a l'esquerra en direcció a la paret d'Agulles, sobre un gran buit. El flanquejament és difícil però la dificultat va mimvant fins que la paret perd verticalitat i acabem pujant en lliure, ja sense gaire dificultat fins al cim. Després completem la jornada amb la Normal de l'Agulla del Capdemunt, una via també curta, de quart grau.

diumenge, 20 d’octubre del 1974

Curset d'escalada a Montserrat (Agulles)

Foto d'arxiu: L'Esquelet i les Bessones
Segona sortida del curs de perfeccionament en roca de l'ENAM. Vam anar a Agulles i, a més de repassar les tècniques modernes de l'escalada en roca, vam fer dues vies 
  • Agulla de l'Arbret, via Cerdà Riera
  • L'Esquelet, xia Torras-Homet
La primera és una de les vies més maques de la regió d'Agulles, que puja per tota l'aresta amb bones preses i amb la dificultat justa. Tot i que era un curset, em va tocar fer de primer a la segona tirada i la vaig superar sense problemes. Fins i tot vaig possar una magnífica assegurança llaçant un merlet a mitja tirada.
La segona via, la de l'Esquelet, és una bona pràctica de la tècnica de ramonage i també una magnífica via. Puja per la canal xemeneia que ratlla la cara sud de l'agulla amb tècnica de ramonage, molt elegant i segura. Al final se surt per placa però amb molt bones preses que compensen la verticalitat de la paret.

diumenge, 6 d’octubre del 1974

Curset d'escalada al Figaró

El Tap de Xampany
Foto d'arxiu: el Tap de Xampany, juny 2014

Ens hem apuntat al curs de perfeccionament en roca que organitza l'ENAM i la primera sortida és al Figaró. Ens ensenyen diverses tècniques però només fem una via:
  • El Tap de Xampany, via Normal
Aquesta via, totalment en lliure, és més difícil que les vies clàssiques de la Roca Plana que hem repetit diverses vegades. La via és aèria i relativament difícil. El cim és petit; no hi caben més de dues persones. El ràpel també és impressionant; si més no la sortida.