dilluns, 31 de desembre del 1973

Retorn a Setcases

Després del bivac a prop del coll de la Balmeta ja veiem que la nostra empresa d'anar al Canigó és irrealitzable. Hi ha molta neu a la muntanya i, a més, després del fred que hem passat al bivac la moral no està gaire alta, de manera que recollim tot i baixem de tornada a Setcases.

diumenge, 30 de desembre del 1973

Bivac al Coll de la Balmeta

Aquesta vegada l'objectiu és molt ambiciós. Volem fer el Canigó des de Setcases en condicions hivernals. Sortim de Setcases amb un ambient siberià i comencem a pujar per la Riera de Carboners. A mesura que pugem, el camí es fa més difícil. La pista està molt nevada i avancem fent torns per obrir la traça. La progressió és tan lenta que no podem ni arribar al Coll de la Balmeta, on hi ha el refugi forestal Jaume Farré. Es fa fosc i decidim fer un bivac. Dormim sobre la neu en unes condicions molt difícils. Passem la nit desperts; sort que portem el sac de plomes !

dijous, 27 de desembre del 1973

Escalada al Figaró

Escalada al Figaró. Repetim, nosaltres sols, les vies d'escalada que havíem fet fa unes setmanes en el curset d'escalada a la Roca Plana. Practiquem les tècniques bàsiques de l'escalada com el ràpel. Com és normal en aquesta època, el ràpel és en estil dulfer, sense rapelador ni mosquetó ni res; únicament la corda passada per la cuixa i l'esquena.

diumenge, 16 de desembre del 1973

Excursió al Corredor

Després de molt temps hem tornat a fer la clàssica excursió al Corredor que tantes vegades havíem fet. Hem vingut tota una colla del centre excursionista. Les cròniques de l'època no detallen si vam pujar des de Llinars o des d'Arenys però sí que hi ha constància gràfica de la nostra estada al santuari del Corredor.